Utrinki - Osnovna šola Grad

Pojdi na vsebino

Utrinki

Vrtec
PUSTNO RAJANJE V VRTCUPREDSTAVA MIŠKINEGA GLEDALIŠČA
V začetku decembra smo si ogledali drugo abonmajsko predstavo Miškinega gledališča z naslovom  Čisto (ne)navadno darilo.


VARNO V VRTEC IN ŠOLO
Sodelujemo v projektu, ki traja celo šolsko leto in je namenjen poiskati varne poti do vrtca in šole.

V skupini smo se najprej pogovorili o poti v vrtec. To pot smo si tudi ogledali in se sprehodili po njej z namenom , da ugotovimo ali je varna. Ob ogledu smo ugotovili , da na enem delu poti nimamo

prehoda za pešce. Otroci so predlagali kar dva. V skupini smo naredili plakat in na njem označili kaj vse bi bilo potrebno urediti okrog vrtca. Tako smo zapisali lokacijo prehodov na dveh mestih. Manjka nam pločnik k vrtcu in urejeno parkirišče. Potekala je dejavnost v kateri smo fotografirali mesta, za pločnik, prehode . Idejo o prehodih smo prenesli županji na občino in policiji. Sledilo je srečanje vseh udeležencev: otroci, policija, županja. Na cesti smo zarisali s kredami , kje nam bo občina dala zarisati prehod. Županja nam je obljubila tudi ureditev pešpoti pri vrtcu. Na koncu smo bili zelo veseli , da lahko tudi tako majhne glavice pripomorejo s svojimi idejami izboljšati okoliške poti pri vrtcu.


GASILCI V VRTCU
»Mi pa vedno smo pripravljeni, na pomoč hitimo, če gori …« tako se je slišalo in pelo v vrtcu.
Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato smo tudi v našem vrtcu namenili nekaj pozornosti tematiki o gasilcih. Ob branju in ogledu otroških slikanic smo spoznavali poklic gasilec, se igrali z otroškimi gasilskimi vozili in z različnimi tehnikami ustvarjali gasilska vozila. Otroci drugega starostnega obdobja so se odpravili tudi na ogled gasilskega doma Grad.
V sredo, 26. 10. 2022, pa so nas gasilci Gasilske zveze občine Grad obiskali tudi v vrtcu. Otrokom so pokazali gasilska vozila ter predstavili gasilsko opremo. Otroci so lahko po želji preizkusili, kako težke so čelade, kako težka in dolga je gasilska cev in tudi sedli v gasilska vozila. Ogledali smo si tudi gašenje začetnega požara z vodo in z gasilnim aparatom, najbolj pogumni otroci pa so sodelovali tudi pri tem. Ob koncu pa so otroci pomagali pogasiti požar v goreči hiški in tako so se preizkusili v ciljanju tarče z gasilskimi vedrovkami.
Še enkrat hvala vsem gasilcem in gasilkam za obisk in se že veselimo srečanja v naslednjem šolskem letu!


TEDEN OTROKA V VRTCUAbonmajska predstava Miškinega gledališča
V tem šolskem letu imamo v vrtcu abonmajske predstave Miškinega gledališča. Eno izmed njih smo si ogledali v oktobru v tednu otroka z naslovom Opica in kapitan Tan - Tan.

Pravljično dopoldne
Obiskala nas je pravljičarka Vesna in nam prebrala nekaj pravljic.

POHOD IN KOSTANJEV PIKNIK Z DEDKI IN BABICAMI
Naši otroci obožujejo dedke in babice. Pri njih dobijo tisto brezpogojno sprejetost, ki jo vsak
potrebuje. Babice in dedki imajo drugačne navade kot starši, zato je tam vedno zanimivo in zabavno.
V mesecu oktobru smo v vrtec povabili tudi dedke in babice. Zbrali smo se pred vrtcem in se odpravili skupaj na pohod po vasi. Dolžino poti smo seveda prilagodili različni starosti otrok. Po končanem pohodu pa smo se družili na otroškem igrišču, kjer je naš hišnik Stanko pekel kostanj, ki so ga otroci prinesli od doma. Preživeli smo lep dan v dobri družbi, ob smehu in na svežem zraku.
Hvala dedki in babice!

PLESNO DOPOLDNE
Skupaj smo se imeli dobro, ko smo zarajali in zaplesali ob otroški glasbi.

OGLED VULKANIJE
Otroci iz zelene igralnice so obiskali Vulkanijo.

IZLET Z VLAKCEM
V sklopu tedna otroka smo se z vlakom peljali v Jelenov hram v Beznovce. Ob poti smo si ogledovali pokrajino, spreminjanje narave v jesenske barve ter skupaj ugotavljali, kje je kdo doma. Peljali smo se
namreč mimo nekaterih domačij. Ko smo prispeli na cilj, smo šli na sprehod okoli gostilne, kjer smo si ogledali različne živali, jih božali in hranili. Ob koncu smo se še okrepčali ter se malo poigrali v peskovniku. Čas nam je prehitro minil in že smo se morali odpraviti nazaj, proti vrtcu, kjer nas je že čakalo kosilo. Zahvaljujemo se Vulkaniji, da nam je omogočila vožnjo in tudi kolektivu Jelenovega
hrama za topel sprejem.


Osnovna šola Grad
Grad 172 E
9264 Grad

Davčna št.: 23698110
Matična št.: 5085594000

TRR: SI56 0135 8603 0651 312

Tel.: +386 (0)2 55 18 810
Fax.: +386 (0)2 55 18 811
Kontaktni obrazec
Nazaj na vsebino