Utrinki - Osnovna šola Grad

Pojdi na vsebino

Utrinki

Vrtec
IZLET NA KMETIJO ZAVECPrednostna naloga celotnega vrtca je v tem šolskem letu STIK Z NARAVO. V okviru tega smo organizirali izlet na kmetijo Zavec v Gornjih Slavečih. Peljali smo se z Olijevim vlakcem, za kar se še enkrat zahvaljujemo osebju Vulkanije, da nam je omogočila prevoz. Na kmetiji smo si ogledali živali in kmetijske stroje. Otroci so tako imeli priložnost doživeti bližnji stik z živalmi in spoznavali življenje na kmetiji. Fotografije v galeriji:

Fotografije najdete v GALERIJI.
SONČKOV TEKV sklopu programa Varno s Soncem smo ob  svetovnem dnevu Sonca (28. maj) na igrišču organizirali Sončkov tek. Udeležili so se ga otroci iz vseh skupin vrtca. Tek je potekal po skupinah. Ostale skupine so s ploskanjem in navijanjem spodbujale skupino, ki je tekla. Pri teku ni bilo zmagovalca in poraženca, vsak otrok je za sodelovanje na koncu dobil »medaljo«.

Fotografije najdete v GALERIJI.
TRAJNOSTNA MOBILNOST V MODRI SKUPINIV tem šolskem letu smo vključeni v projekt Trajnostna mobilnost. Namen projekta je vzpodbujanje otrok in staršev k spreminjanju potovalnih navad in posledično zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca. S tem želimo zmanjšati bremenitev na okolje ter spodbujati gibanje otrok.
S pomočjo igre »Beli zajček« se je tematika trajnostne mobilnosti v vrtec prenesla prek zgodbice o belem zajčku, katerega kožušček je umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov. Namen igre je očistiti zajčkov kožušček, to pa lahko otroci naredijo z vsakim okolju prijaznim in varnim načinom prihoda v vrtec – da vsaj del poti v vrtec prihajajo peš.
V okviru projekta smo spoznavali tudi prevozna sredstva in si izdelali svoj avtobus.
Skozi šolsko leto smo med sprehodi opazovali prometne znake in se seznanjali z osnovnimi pravili obnašanja na cesti.

Fotografije najdete v GALERIJI.
DEJAVNOSTI MODRE SKUPINE V MESECU APRILUV mesecu aprilu smo namenili spoznavanju narave. Vsak otrok si je izdelal svoj mali vrt. Posejali smo si solato, jo zalivali ter spremljali njeno rast. Ob dnevu Zemlje smo pomagali pri čiščenju našega igrišča in tako poskrbeli, da je naše igrišče še lepše. Spoznavali smo tudi vreme in vremenske pojave. Najbolj zabavna igra pa je bila skakanje po blatnih lužah…

Fotografije najdete v GALERIJI.
NAGRADANagrajeni smo bili na natečaju Spodbujajmo prijateljstvo.
POMLADNE DEJAVNOSTI V ZELENI SKUPININarava se je prebudila in podali smo se v raziskovanje. Najprej smo spoznavali vreme, nato zaigrali lutkovno predstavo Trije metulji in nato smo naredili še dramatizacijo zgodbice. Pri  opazovanju narave smo opazili polže in tudi njih dodobra spoznali.

Fotografije najdete v ALBUMU.
OB DNEVU ZEMLJE SMO KONČALI Z IZDELAVO ČUTNE POTINaravno okolje je za otroka najboljša izkušnja pri spoznavanju in spodbujanju čutnih zaznav. Otrok mora doživeti in čutiti dejstva, ki mu jih navajamo pri igri. Ni dovolj, da jih samo sliši in vidi, mora jih začutiti z vsemi čuti, kar mu ponuja naravno okolje. V naravnem okolju otrok dobi konkretno izkušnjo. Le-ta se mnogo trajneje vtisne v spomin kot katerikoli drugi način učenja. Za te izkušnje so otroci tudi bolj motivirani, kar še posebno velja za mlajše. Vse to sem tudi želela ugotoviti s podrobnim in poglobljenim opazovanjem otrok na čutni poti . Kaj sploh je čutna pot? Je pot, skozi katero učenci z vsemi čutili zaznavajo zunanji svet .V galeriji si lahko ogledate, kako je nastala naša čutna pot . Na svoj končni izdelek smo zelo ponosni.

Fotografije najdete v ALBUMU.
POHOD ZELENE SKUPINE H GRAJSKI GROBNICI "KRIPTI"V sklopu športnega programa Mali sonček smo se odpravili na pohod k grajski grobnici. Med potjo smo opazovali naravo in videli od spomladanskih cvetlic vse do mogočnih dreves .V gozdu smo dobili občutek, da smo v pravljični deželi, v kateri nas obdajajo čudovita drevesa, ki so poraščena z bršljanom.

Fotografije najdete v ALBUMU.
V MODRI SKUPINI SMO SE ZELO RAZVESELILI NOVIH IGRAČK
SODELUJEMO V NATEČAJU "SPODBUJAJMO PRIJATELJSTVO"Organizator natečaja Spodbujajmo prijateljstvo je Sobivanje – društvo za trajni razvoj, podpornik natečaja pa družba BTC. Namen natečaja je spodbujati otroke k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih medsebojnih odnosov. Tako je v skupini vsak otrok izdelal slikico s srčkom, kateri je sestavni del skupne slike.
POHOD RDEČE SKUPINEKer je bilo lepo vreme smo se v okviru MALEGA SONČKA odpravili na daljši pohod v naravi.


PUST V RUMENI SKUPINI


PUST V MODRI SKUPINI


PUST V ZELENI SKUPINI

PUST V RDEČI SKUPINI


VRNITEV V VRTEC - ZELENA SKUPINASPET MED PRIJATELJI - MODRA SKUPINAV modri skupini smo se razveselili ponovnega snidenja s prijatelji.
Skupaj uživamo v igri, ustvarjanju, petju in rajanju. Najlepše presenečenje po vrnitvi v vrtec pa je bil sneg, ki ga zaznavamo in raziskujemo z vsemi čutili.

Vzgojiteljici Andreja in Maja
PO DOLGEM ČASU SMO ZOPET ODPRLI VRATA NAŠEGA VRTCA (NUJNO VARSTVO)Lep zimski pozdrav!
Osnovna šola Grad
Grad 172 E
9264 Grad

Davčna št.: 23698110
Matična št.: 5085594000

TRR: SI56 0135 8603 0651 312

Tel.: +386 (0)2 55 18 810
Fax.: +386 (0)2 55 18 811
Kontaktni obrazec
Nazaj na vsebino